Агенцията на ООН за бежанците заяви в петък, че участниците в

...
Агенцията на ООН за бежанците заяви в петък, че участниците в
Коментари Харесай

С 2,2 млрд. долара ООН бори бежанските кризи по света

Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците съобщи в петък, че участниците в огромен конгрес са дали обещание повече от 2,2 милиарда долара за световна бежанска рецесия, оповестява " Ройтерс ".

Хиляди чиновници от филантропични организации, бизнеса и гражданското общество присъстваха на тридневното събитие по настоящата тематика в Женева, Швейцария.

Броят на разселените хора и бежанците вече надвишава рекордните 114 милиона души - заради военни спорове, беднотия и последствията от изменението на климата.

" Този конгрес оказва помощ да се спре вълната от бедност ", съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш в заключителните бележки, откакто цитира филантропичните рецесии в Мианмар, Йемен, Сомалия и Газа. Обещанията ми дават вяра, че можем да реализираме световен консенсус, с цел да се оправим един път вечно с огромните провокации на нашето време, които подхранват бежанската рецесия ", добави той.

Агенцията е хазаин на Световния бежански конгрес на всеки четири години в границите на заслужено разпределение на отговорностите за бежанците. Страните също по този начин дадоха обещание да одобряват 1 милион бежанци от трети страни до 2030 година, заяви организацията на Организация на обединените нации за бежанците.

" Участниците демонстрираха водачество, визия и креативност в търсенето на решения на доста комплицирани проблеми ", сподели в изказване висшият комисар на Организация на обединените нации за бежанците Филипо Гранди.

Гранди съобщи преди началото на събитието, че се надява то да помогне да се опълчи на предразсъдъците, които показват бежанците като опасност.
 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР